Ik ben als oudste uit een kinderrij van drie opgegroeid bij mijn ouders in Drenthe in een landelijk dorp waar iedereen elkaar kent. Een overzichtelijke en veilige wereld zou je kunnen denken, maar voor mij voelde dat lang niet zo. Het lukte mij moeilijk om vriendschappen op te bouwen en echte connectie te krijgen met als gevolg gevoelens van eenzaamheid en onzekerheid. Na mijn middelbaar beroepsonderwijs ging ik aan het werk. Daar kwam ik er achter dat het werk mij uiteindelijk niet verder zou brengen dan Drenthe.

Al in mijn jonge jaren heb ik mogen ervaren als ik stappen wil zetten, ik zelf in actie zal moeten komen. Ik was er zeker van dat er een weg was om meer uit mijn leven te halen en besloot de studiebanken weer in te duiken. Hoewel ik tot die tijd als laks werd bestempeld, bewees ik tijdens mijn studie het tegendeel. Door mijn drive en dat ik wist waar ik het voor deed, doorliep ik fluitend mijn studie.

Ik kwam in een flow van groei en ontwikkeling en door inmiddels opgebouwde vriendschappen buiten het dorp werd ik getriggerd om op mijn 28ste de stap te nemen om naar Amsterdam te verhuizen. Vanaf het moment dat ik mijn eerste stap zette in mijn nieuwe woonplaats voelde ik me vrijer en ervaarde ik steeds meer de connectie met mensen waar ik behoefte aan had. Een mooie job bij een vervoersbedrijf kwam op mijn pad waarin ik mezelf nog beter heb leren kennen. Hier begon ik zelf mijn successen te zien en te ervaren waardoor mijn zelfvertrouwen een behoorlijke boost kreeg.

Na een periode van volop feesten en vertier, kwam ik in de verleiding tot het volgen van een training gericht op persoonlijke ontwikkeling. Toen ik me verdiepte in diverse trainingen kwam ik erachter dat er nog veel ruimte was voor ontwikkeling die ik niet benutte. Ik dacht veel zelfvertrouwen te hebben door diverse stappen die ik al had gezet. Door de informatie over de trainingen te lezen zag ik dat er ruimte was voor groei.

Ik heb twee trainingen over persoonlijke ontwikkeling en een opleiding tot coach gevolgd. Ik ben me ervan bewust dat een mens zich altijd blijft ontwikkelen omdat er altijd weer nieuwe situaties in het leven ontstaan. ‘Ontwikkelen is leven’, en ik haal veel voldoening eruit om mensen te ondersteunen bij dit proces. Tijdens een coachtraject zal ik niet klakkeloos meegaan in jouw verhaal; ik kan hier met mijn scherpe blik met de nodige humor doorheen prikken, je uitdagen en confronteren waar nodig. Jezelf ontwikkelen mag met de nodige gevoelens van ongemak en onzekerheid gepaard gaan, zoals ik dat ook heb doorgemaakt. Ondanks het feit dat ik niet zonder tegenwoord mee ga in het verhaal van mensen die ik coach, krijg ik vaak feedback dat men zich snel op zijn gemak voelt bij mij.